Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Keleti Nyitás hírek

Japán bankkal kötött megállapodást a HIPA

2014. November 07. 14:30
Japán bankkal kötött megállapodást a HIPA

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében együttműködési megállapodást kötött a Mizuho Bankkal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében írt alá együttműködési megállapodást Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, azaz a HIPA elnöke és Nobuhide Hayashi, a japán Mizuho Bank elnök-vezérigazgatója

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, azaz a HIPA elnöke és Nobuhide Hayashi, a japán Mizuho Bank elnök-vezérigazgatója Tokióban ült egy asztalhoz, hogy aláírják a közel egyéves előkészítő tárgyalássorozat eredményeként elfogadott dokumentumot.  A Japánban lebonyolított aláírási ceremónián a külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt.


A megállapodás értelmében a HIPA  többek között segítséget nyújt a japán Mizuho Banknak abban, hogy naprakész gazdasági és pénzügyi adatok álljanak a magyarországi befektetések iránt érdeklődő japán cégek rendelkezésére. „Hazánk eddig is nyitva állt a japán befektetők előtt. Bőven akadnak azonban még kiaknázatlan beruházási lehetőségek, amelyek megvalósulását a most aláírt megállapodás segítheti elő” – mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke.


-csa-Forrás: HIPA

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu