Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Keleti Nyitás hírek

Indiai tartomány mezőgazdasági minisztere a Földművelésügyi Minisztériumban tárgyalt

2015. June 02. 22:14
Indiai tartomány mezőgazdasági minisztere a Földművelésügyi Minisztériumban tárgyalt

A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint Nagy István parlamenti államtitkár Om Prakash Dhankarral, az indiai Harayana tartomány mezőgazdasági miniszterével tárgyalt.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kétoldalú tárgyalást folytatott Om Prakash Dhankarral, az indiai Harayana tartomány mezőgazdasági miniszterével Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban. A tartomány nagyszabású infrastrukturális fejlesztési tervei mellett a  mezőgazdasági befektetési lehetőségeket is felvázolta az indiai miniszter, emellett javaslatot tett a két ország közötti tudományos technológiai együttműködés szorosabbra fűzésére.

Prakash Dhankar jelezte, hogy Haryana tartomány leginkább a magyar élelmiszeripari- és vízgazdálkodási technológiák számára jelenthet piacot, továbbá érdeklődéssel tekintenek a piac menedzsmenttel kapcsolatos magyar gyakorlat megismerésére is.

A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az indiai befektetési lehetőségek megismerése mellett Magyarország érdekelt India exportpiacainak felfedezésében is.

 

FM/MCOnet

Fotó: Pelsőczy Csaba

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu