Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Keleti Nyitás hírek

Fontos az Európán kívüli térségekkel való kapcsolatfejlesztés

2016. April 05. 08:28
Fontos az Európán kívüli térségekkel való kapcsolatfejlesztés

Az Európán kívüli térségekkel való kapcsolatfejlesztést célzó politikánk lényege, hogy a hazánk számára nem hagyományos partnerekkel, piacokkal és térségekkel megerősítsük együttműködésünket, és az ottani erőforrásokat hazánk javára fordítsuk, mondta Bus Szilveszter,  a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára a „Dél-Korea és Magyarország kapcsolatrendszere” című konferencián.

A Koreai Köztársaság Magyarország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere az ázsiai kontinensen, exportunk az elmúlt időszak során dinamikus bővülést mutat, külkereskedelmi egyenlegünk szintén javul. A kétoldalú kereskedelmi forgalom 2015-ben 8,6 százalékkal nőtt, értéke 1,9 milliárd dollárt tett ki. A Dél-Koreába irányuló magyar export 42,5 százalékkal nőtt a tavalyi év során.

 

Dél-Korea, Magyarország, gazdaság

„Dél-Korea és Magyarország kapcsolatrendszere” című

konferenciát rendeztek Budapesten

 

Bus Szilveszter hangsúlyozta: a koreai befektetők meghatározó szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, befektetéseik becsült értéke meghaladja a 2 milliárd dollárt, így a Koreai Köztársaság a harmadik legjelentősebb ázsiai befektető hazánkban. A Magyarországon működő hozzávetőleg 30 jelentős koreai vállalkozás 23 ezer magyar embernek ad munkát, továbbá a hazánkban megtelepedett ikonikus koreai cégek – mint a Samsung vagy a Hankook – folyamatosan fejlesztik gyártóbázisukat és szélesítik a tevékenységi körüket, ami jelzi a magyar befektetési környezet elismerését, és reményeink szerint jó példaként szolgálnak a további befektetéseknek a relációból.

 

KKM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu