Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Keleti Nyitás hírek

Budapest-Dubai járatot indít az Emirates idén ősszel

2014. July 15. 10:01
Budapest-Dubai járatot indít az Emirates idén ősszel

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelt jelentőségűnek nevezte a járatindítást Budapest és Dubaj között, főként  a kereskedelmi kapcsolatok felélénkítése kapcsán.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára , Dubai, Keleti Nyitás
Napi járatot indít október 27-től a dubaji székhelyű Emirates légitársaság a magyar fővárosba. Szijjártó Péter a bejelentés kapcsán elmondta: "Az Egyesült Arab Emirátusok az arab világban a legfontosabb gazdasági partnerünk, de a kereskedelmi kapcsolatok még mindig nagyban függnek a nemzetközi vállalatok termelésszervezési döntéseitől. Ezért kell a kis- és közepes vállalkozások súlyát növelni és a közvetlen elérhetőség, jelen esetben a légi közlekedés is ennek az egyik alapfeltétele."


A Budapest Airport MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar és dubai légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, mivel feltételezéseik szerint jelentős kereslet van a közvetlen járatra, illetve az átszállással elérhető közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra.


Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára márciusban jelentette be, hogy az Emirates Budapesten hozza létre második, 300 dolgozóval működő európai szolgáltató központját. Ez szintén októberben kezdheti meg működését a magyar fővárosban.

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu