Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Keleti Nyitás hírek

Budai Gyula részt vesz a Foodex Japan Nemzetközi Szakkiállításon

2016. March 03. 09:10
Budai Gyula részt vesz a Foodex Japan Nemzetközi Szakkiállításon

Budai Gyula az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos Japánba utazik, hogy részt vegyen a Foodex Japan Nemzetközi Szakkiállításon, részt vesz a miniszteri biztos a Magyar-Japán Sertéshúsipari Üzletember Találkozón és Élelmiszeripari Szemináriumon is, majd Taiwanra utazik.

Budai Gyula elmondta: „a Foodex remek alkalom Magyarország, a kiváló minőségű magyar termékeke számára, hogy meghódítsák az ázsiai piacot, hogy új partnereket találhassanak a térségben a magyar cégek, hogy jobban megismerhessék a japán piacot.” A Foodex, Ázsia legrangosabb és legnagyobb élelmiszeripari kiállítása, ahol minden évben 80 országból csaknem három ezer kiállító mutatja be termékeit, a közel 80 ezer látogató számára. Az idei Foodex-en a magyar megjelenést a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgatósága szervezi. 14 magyar kiállító lesz jelen, húskészítményekkel, sonkával, mézzel, borokkal. 

 

Foodex japan, Budai Gyula

Budai Gyula részt vesz a Foodex Japan Nemzetközi Szakkiállításon

 

Európán kívül Japán a legnagyobb felvásárló piaca a magyar élelmiszeripari termékeknek, 2015. első tizenegy hónapjában 111,4 millió USD értékben exportáltunk élelmiszert a szigetországba, főleg friss sertés- és baromfihúst és mézet adtunk el, de egyre erősebb az érdeklődés a prémium termékek, kiváltképpen a mangalica készítmények iránt – fejtette ki a miniszteri biztos.

 

Budai Gyula a tokiói Foodex kiállítást követően Taiwanra utazik, ahol a magyar lúd- és libaágazat keleti piaci pozícióinak bővítésére vonatkozó bilaterális tárgyalásokat folytat. Budai Gyula elmondta: A magyar termékek iránti növekvő igényt jelzi, hogy 2014. azonos időszakához viszonyítva, a Tajvanra irányuló exportunk 2015. január és november, között több mint 11%-kal nőtt.

 

KKM/MCOnet

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu