Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Keleti Nyitás hírek

Betörhetnek a magyar borok a japán piacra

2016. March 09. 22:55
Betörhetnek a magyar borok a japán piacra

Budai Gyula az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos munkalátogatáson vesz részt Japánban, ahol többek között a Foodex Japan Nemzetközi Szakkiállításon is részt vett.

Budai Gyula miniszteri biztos elmondta, hogy Tokióban kedden még tartanak egy magyar borbemutatót a legnagyobb japán borimportőr cégek képviselői számára. Budai Gyula kedden este részt vesz a magyar-japán sertéshúsipari üzletember-találkozón, ahol azok a magyar cégek mutatják be termékeiket a japán üzletembereknek, amelyek kiállítanak.

 

 

Japán, Tokaji aszú

Betörhetnek a magyar borok a japán piacra (kép forrása: Béres bor)

 

Ezzel a rendezvénnyel is a japán piacon már jelen lévő vállalatokat kívánják erősíteni, de azoknak a cégeknek is lehetőséget kívánnak teremteni, amelyek szeretnének, de még nem jelentek meg a japán piacon - mondta. Utalt arra is, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és delegációja a napokban szintén Tokióban tárgyal a két ország mezőgazdasági és élelmiszeripari kapcsolatairól japán állami tisztségviselőkkel.

Japánban a legismertebb magyar bor a tokaji, amelyből jelentős mennyiséget vásárolnak a távol-keleti szigetországban, de mellette több más kiváló minőségű magyar bornak is helye van az itteni piacon - mondta Budai Gyula.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu