Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Keleti Nyitás hírek

Az SK Innovation újabb beruházása a Keleti Nyitás legújabb sikertörténete

2021. June 22. 15:39
Az SK Innovation újabb beruházása a Keleti Nyitás legújabb sikertörténete

Koreai óriásvállalat kezdi meg újra az építkezést Magyarországon - közölte Szijjártó Péter. Az SK Innovation nevű vállalat Iváncsán hajt végre nagyberuházást.

Szijjártó Péter a Keleti Nyitás stratégiájának egyik sikertörténeteként hívta azt, hogy az SK Innovation nevű koreai óriásvállalat, amely a világ egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó vállalatcsoportja, hamarosan megkezdi az építkezést Iváncsán. A külügyminiszter elmondása szerint a vállalat már többször is bizalmat szavazott Magyarországnak.

 

"Itt Komáromban 1,3 eurónyi beruházás nyomán jött létre az SK Innovation hatalmas üzeme, amelynek a második gyáregysége is rövidesen teljes mértékben elkészül, ennek következtében jövőre már a sorozatgyártás is gyakorlatilag meg tud duplázódni" - közölte Szijjártó Péter a komáromi sajtótájékoztatón.

 

Az iváncsai beruházásról a külügyminiszter elárulta, hogy ez lesz az ország történetének eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása. A projekt 2500 embernek ad munkát a jövőben és a komáromi gyárnál is nagyobb üzemet fognak építeni. A beruházás várhatóan 2025-re fog befejeződni.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu