Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Keleti Nyitás hírek

A V4 és Japán gazdasági együttműködése fellendítheti a gazdaságot

2021. május 10. 13:55
A V4 és Japán gazdasági együttműködése fellendítheti a gazdaságot

A közép-európai térség járvány utáni fellendítéséhez hozzájárulhat a visegrádi csoport (V4) és Japán gazdasági együttműködése- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A V4 országoknak az érdeke, hogy Japánt szorosabban is bevonják a V4-es gazdasági együttműködésekbe és a közép-európai infrastrukturális fejlesztésekbe, mely hozzá fog járulni a járványhelyzet után a gazdaság újraindításához.

 

A közép-európai országok csak profitálhatnak a japánokkal való együttműködésből a gazdasági, beruházási összefogás magas színvonala és a kutatásfejlesztési területeken elért eredmények miatt. A V4 országai mellett Japán is megértette biztonsági szempontból, a nyugat-balkáni térség fontosággát.

 

Szijjártó Péter elmondta, hogy a V4 és Japán között eddig és ezután is lesznek közös projektek, fejlesztések az oktatás és egészségügy területén.

 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a V4 és Japán együttműködése kiváló lehetőség a távol-keleti szabadkereskedelmi övezet és EU együttműködéséhez.

 

Magyarországon jelenleg már 180 cég működik és 40 ezer embernek biztosít munkát. Hazánkban a japánok a 8. legnagyobb beruházó közösség.

 

 

BG

Forrás MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu