Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Keleti Nyitás hírek

A kínaiak teljesítették a vakcina-szerződésben vállaltakat, sőt adományt is küldtek

2021. május 25. 10:17
A kínaiak teljesítették a vakcina-szerződésben vállaltakat, sőt adományt is küldtek

A utolsó adag Sinopharm-vakcina szállítmány is megérkezett Magyarországra, ezzel a kínaiak teljesítették a szerződésben vállalt feltételeket - közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. A külügyminiszter kiemelte azt is, hogy több adag érkezett, mint amennyit Kína a szerződésben előzetesen vállalt.

Péntek délelőtt landolt az utolsó adag Sinopharm-vakcina szállítmány Budapesten, amely által újabb 700 ezer oltóanyag érkezett Magyarországra. Az újabb szállítmánnyal az utolsó adag kínai vakcina is megérkezett az országba, ezzel a kínai partnerek teljesítették a szerződésben vállaltakat.

 

A külügyminiszter elmondta, hogy a magyar kormány teherszállító gépe az elmúlt hónapokban összesen 15 alkalommal fordult Budapest és Moszkva, illetve Budapest és Peking között, hogy a keleti vakcinákat az országba szállítása.

 

Szijjártó Péter azt is elárulta, hogy az utolsó szállítmányhoz kapcsolódóan csak félmillió adag oltóanyag érkezése szerepelt a kínaiakkal megkötött szerződésben, a kínai védelmi minisztérium azonban ezt a szállítmányt 200 ezer adag adománnyal megtoldotta, így összesen 700 ezer Sinopharm oltóanyag érkezett pénteken. 

 


Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu