Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.08. - szerda, Aranka napja van.

Kék hírek

Vádat emeltek a metrón paprikaspray-t használó férfi ellen

2021. július 05. 10:34
Vádat emeltek a metrón paprikaspray-t használó férfi ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki még 2018-ban fújt arcon paprikaspray-vel egy másik férfit a metrón. A metrón több utas is rosszul lett.

A VIII. kerületi ügyészség vádat emelt, valamint felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ellen a vádlottal szemben, aki még 2018. november 24-én összeveszett egy másik utassal, majd 1 méterről paprikaspray-t fújt az arcába és elhagyta a metrószerelvényt. A fújástól több utas is rosszul lett és pánikba esett.

 

"A paprikaspray permete szétszóródott a metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, és emiatt a metrókocsi ajtajain és ablakain többen dörömbölni kezdtek. A szerelvény vészfékezés után az alagútban állt meg, a metróvezetőnek nem volt lehetősége újra elindulni, így az utasokat a metróalagúton keresztül kimenekítették." - írta a Fővárosi Főügyészség a közleményben.

 

Az eset miatt a 2-es metró egy szakaszán, az Örs vezér tere és a Deák tér között órákig nem üzemelt a metróközlekedés, amely miatt több mint félmillió forintos kár keletkezett.

 

Forrás: Fővárosi Főügyészség közleménye, MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu