Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.08. - szerda, Aranka napja van.

Kék hírek

Unokázós csalókra figyelmeztet a rendőrség

2021. január 25. 09:57
Unokázós csalókra figyelmeztet a rendőrség

Újra előkerültek az úgynevezett unokázós csalók, országszerte több eset is történt a közelmúltban. A rendőrség arra figyelmeztet, ne dőljön be senki a trükknek, és gyanú esetén azonnal értesítsék a hatóságot.  

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint Győrben kétmillió forinttal a zsebében fogtak el egy unokázós csalót, aki telefonon hívott fel egy idős embert, önmagát az unokájának kiadva - írja a Telex. Azt mondta a telefonban, hogy a sértett unokája, balesetett szenvedett és a rendőrség hárommillió forint letétet kér ahhoz, hogy ne zárják börtönbe.  A csalónak társai is voltak, mindannyiukat elkapták.  

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is arról tájékoztatott, hogy több bejelentés érkezett hozzájuk idős személyeket átverő unokázós csalókról. A bűnözők minden esetben telefonon keresik fel a sértetteket, és pénzt próbálnak kicsalni. Újabban a közösségi média felületeket is használják információ gyűjtésére, érdemes ott minél kevesebb adatot megadni. 

 

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ha valaki “bajba jutott” telefonhívást kap, mindig ellenőrizze az állítások valóságtartalmát. Tegye le a telefont, és hívja fel az említett rokonát. Érdemes keresztkérdéseket feltenni a telefonálónak, például mikor találkoztak utoljára. Maradjon higgadt, és ne hagyja magát sürgetni. Bűncselekmény gyanúja esetén pedig a 112-t kell tárcsázni, és értesíteni a rendőrséget.  

 

M. A. 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu