Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Kék hírek

Új járművek segítik a rendőrök munkáját

2013. January 03. 12:31
Új járművek segítik a rendőrök munkáját
Már használatba vették a rendőrök azokat a gépjárműveket, melyeket a Belügyminisztérium 6,8 milliárd forintos beruházásának hozzájárulásával kaptak.
Összesen 1750 gépkocsi állt szolgálatba, ezekből 1250 járőr, míg 500 gépjármű ügyintézői autóként funkcionál. Az átadott járművek között több autó is a Készenléti Rendőrséghez került. Ezek az autók más festést kaptak, nem fehér hanem ezüstös alapszínük miatt azonnal megkülönböztethetőek a járőr autóktól. A kormány még 2010-ben tett ígéretet arra, hogy rendet teremt az országban, ennek érdekében több intézkedést is tettek már. Többek közt 3500 fővel növelték a rendőrség állományát, szigorúbb törvények születtek és növelték mind a jogi, mind a technikai hátteret ahhoz, hogy a rendőrség hatékonyabban tudja végezni a feladatát. Az új járművek szolgálatba állítása is növeli a hatékonyságot és ezáltal a közbiztonságot.

Új rendőrautók álltak szolgálatba
Új autókat kapott a rendőrség

A rendőrség eddig kevés saját gépjárművel rendelkezett, a szolgálati autók nagy része bérelt jármű volt. Ezek azonban megvásárlásra kerültek, így ez jelenleg többletkiadást jelent, de 5 év után közel 5 milliárd forintos megtakarítást eredményez az eddigi autó bérléshez képest. A közbiztonság és a rend fenntartása érdekében kapott 1750 autó nagy segítség a rendőrség számára. A Belügyminisztérium csupán annyit kért a rendőröktől, hogy a lehetős legnagyobb szigorral lépjenek fel a bűnelkövetőkkel szemben és működjenek együtt a törvénytisztelő állampolgárokkal.

Képek forrása: kormany.hu

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu