Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kék hírek

Trükkös csalók veszélyére hívja fel a figyelmet a rendőrség

2011. September 23. 12:42
Trükkös csalók veszélyére hívja fel a figyelmet a rendőrség
A népszámlálás alkalmát használhatják ki a bűnözők, hogy a lakásokba bejutva értéktárgyakat tulajdonítsanak el. A rendőrség ezért óvatosságra inti a lakosságot.
A trükkös tolvajok számára remek lehetőséget nyújtanak az olyan események, mint például az idei népszámlálás. Ilyenkor számlálóbiztosnak kiadva magukat, ápolt, rendezett, bizalmat gerjesztő külsővel jelennek meg a házak, lakások ajtóiban. A gyanútlan áldozatok pedig gyakran csak távozásuk után veszik észre, hogy készpénzüknek, ékszereiknek nyoma veszett. A rendőrség fokozottan felhívja a figyelmet, hogy amennyiben valaki észleli a lopást, lehetőleg ne tanúsítson ellenállást, különben akár testi erőszak áldozatává is válhat.

Képzett számlálóbiztosok járják a lakásokat

Képzett számlálóbiztosok járják majd a lakásokat (Fotó: MTI)

A megelőzés szempontjából fontos, hogy mindenki körültekintően járjon el. A hivatalos számlálóbiztosok igazolvánnyal rendelkeznek, amelyen a nevén és aláírásán kívül az azonosítószáma, valamint a kártya hátoldalán az adott település jegyzőjének aláírása szerepel. A területileg illetékes számlálóbiztos kilétéről szeptember 27. és 30. között minden háztartásba eljuttatnak egy úgynevezett adatfelvételi csomagot. Ez tartalmazza az összeíró személy nevét, azonosítóját és telefonszámát. Ha valaki továbbra is bizonytalan lenne, úgy a Központi Statisztikai Hivatal zöld, ingyenesen hívható számán (06-80-200-014, 06-80-200-224) ellenőrizheti le a számlálóbiztos személyét.

A népszámlálás hazánkban október 1. és 31. között történik, a pótösszeírásra pedig november 1. és 8. között kerül sor.

(alon.hu)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu