Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Kék hírek

Több száz új körzeti megbízott munkába állása

2011. July 08. 06:29
Több száz új körzeti megbízott munkába állása
1542 kistelepülésen fogják megerősíteni a körzeti megbízotti szolgálatot - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter július 5-én.

Több száz új körzeti megbízott munkába állását tervezi a Belügyminisztérium, 1542 kistelepülésen.

A rendőrség a jövőben szeretne tényleges együttműködést kötni a vadőrökkel, halőrökkel illetve a mezőőrökkel. A tapasztalatok is azt mutatják, hogy sok esetben a szemfüles mezőőr, vadőr, vagy éppen a halőr segítségével sikerül megakadályozni a bűncselekmény elkövetését.

A belügyminiszter elmondta, hogy továbbra is számít a közrend és a közbiztonság megerősítésében a közterület-felügyelőkre.
Pintér Sándor külön megemlítette a hajléktalanproblémát és hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül rendőri eszközökkel szeretnék ezt a helyzetet megoldani. A cél az lenne, hogy az idei télen egy hajléktalannak se kelljen a fagyos utcán töltenie az éjszakákat.

A Készenléti Rendőrség munkatársai is a Balatonnál teljesítenek szolgálatot nyár végéig.

Balatoni rendőrség Siófokon

 

Továbbá elmondta, hogy az idén is és jövőre is, a Belügyminisztérium támogatni fogja a balatoni vízimentő szolgálatot. Kiemelte, hogy a Készenléti Rendőrség munkatársai már jelen vannak a Balatonnál és a nyári időszak végéig ott is teljesítenek szolgálatot.

Az elmúlt esztendőt a Belügyminisztérium igen aktív munkával töltötte és reményei szerint, erre a koronát az új önkormányzati törvény parlament általi elfogadása fogja majd feltenni.

1542 kistelepülésen lesz megerősített körzeti megbízott szolgálat - mondta el Pintér Sándor belügyminiszter.

Szövetség a vadőrökkel, a halőrökkel és a mezőőrökkel

 

Az Országgyűlés önkormányzati bizottsága előtt kifejtette, hogy további 550 olyan településre fognak kivezényelni körzeti megbízottakat, ahol eddig egyáltalán nem volt iroda vagy a közelmúltban forráshiány miatt bezárásra került.

 

B.N.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu