Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Kék hírek

Támogatott közlekedésbiztonsági fejlesztések

2012. November 27. 08:29
Támogatott közlekedésbiztonsági fejlesztések
Az Országos Rendőr-főkapitányság a Belügyminisztérium és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi hivatala közös projektje valósul meg hamarosan.
A kiemelt jelentőségő projekt olyan fejlesztésről szól, mely fokozottan növeli a közlekedésbiztonságot. A rendőri tevékenység komplex fejlesztését is taralmazó beruházást hazai költségvetési és Európai Uniós forrásból finanszírozzák, melyet a Kohéziós Alap és az Európai Regionális Fejlesztési Alap is támogat.


A közúti balesetek csökkenését és a közlekedési szabályok nagyobb számú betartását hivatott szolgálni az az Európában is egyedülálló preventív ITS rendszer amely a fejlesztés keretében kiépítésre kerül Magyarországon. A baleseti sérülések és halálesetek csökkentése érdekében az egyik legfontosabb teendő, felhívni a lakosság figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a megfelelő sebesség megválasztására és a gépjárművek műszaki állapotának rendszeres ellenőrzésére.

Új fejlesztések a rendőrségnél
A gyorshajtás az egyik leggyakoribb baleseti ok

A statisztikák alapján ezen tényezők miatt következik be a legtöbb közlekedési baleset, ezért olyan intézkedésre van szükség, ami a közlekedési morál javítását szolgája és ösztönzi a közlekedőket a szabályok betartására. Az új rendszer kiépítése pont ezt szolgálja, minimalizálja a közúti balesetek számát. A fejlesztés tulajdonképpen egy olyan nyílt automatizált rendszer kidolgozását jelenti az ország egész területén, amely a közlekedésbiztonságra hatást gyakorol és érintett a térségi elérhetőség javításában.

További információk: police.hu

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu