Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.03.21. - csütörtök, Klaudia napja van.

Kék hírek

Szilvásy a terrorveszélyt magyarázta - Kék Hírek - nemzetbiztonság

2007. március 21. 18:59
Szilvásy a terrorveszélyt magyarázta - Kék Hírek - nemzetbiztonság
Kék Hírek - Szilvásy György kancelláriaminiszter a közszolgálati televízióban cáfolta, hogy korábban terrorista-veszélyről beszélt volna

Szilvássy szerint a március 15-e előtti időszakban a fokozódó terrorveszély a Fidesz kommunikációs gépezetének találmánya volt. A miniszter úgy véli, a közember robbantásos merényletet ért a terrorfenyegetettség fogalma alatt, ezért tisztázni kellene a pontos fogalmakat.

A kancelláriaminiszter februárban a nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte. Akkor azt mondta, a titkosszolgálati jelentések alapján egyértelműen megállapítható, hogy szélsőséges csoportok összehangolt akcióikkal akarják megzavarni a nemzeti ünnepet, és nem zárható ki a konkrét támadás sem egyes közintézmények ellen.

Szilvásy György szerint mostanában már nem várható a szélsőséges szervezetek fellépése, mert nincsenek olyan rendezvények, melyeket saját céljaikra felhasználhatnának.

Majdnem mindegy, hogy Szilvásy György szájából elhangzott-e a közelmúltban, hogy terrorveszély van, hiszen a kormánypárti politikusok folyamatosan erről beszéltek - így reagált Simicskó István (KDNP) arra, hogy a kancelláriaminiszter egy reggeli televíziós műsorban tagadta, hogy korábban terrorveszéllyel riogattak volna.

Az ellenzéki politikus a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc már egy évvel ezelőtt is beszélt arról, hogy bizonyos csoportok robbantgatni vagy gyújtogatni készülnek, ezek pedig terrorista módszerek - fogalmazott Simicskó István.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának vezetője szerint tulajdonképpen másodlagos, hogy Szilvásy György kimondta-e a terrorveszély szót. A legfontosabb, hogy ezekkel a hírekkel az emberek biztonságérzetét befolyásolták. Hiszen az emberek jelentős része félt és még most is fél. Többek között ezért is hagyták el annyian a fővárost március 15-én - mondta Simicskó István.

A hétfőig fenntartott Kossuth téri kordonnal kapcsolatban Simicskó István elmondta: továbbra is választ várnak azokra a kérdésekre, hogy korábban mi indokolta a fémkerítés felállítását, miért múltak el a veszélyek és milyen elemzéseket végzett a rendőrség annak lebontása előtt.

(Független Hírügynökség)

Kék Hírek linkajánló: kekhireklink.mconet.biz

Szólj hozzá a fórumon Szilvásy a terrorveszélyt magyarázta - Kék Hírek - nemzetbiztonság

A hír támogatója: Minden ami Internet ->MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz

*** Kék Hírek Online videógaléria ***

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu