Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Kék hírek

Röszkei pénzügyőröket vádolnak vesztegetéssel

2021. June 07. 13:07
Röszkei pénzügyőröket vádolnak vesztegetéssel

49 röszkei pénzügyőrt vádol vesztegetéssel a Központi Nyomozó Főügyészség, mondván, hogy rendszeresen készpénzt fogadtak el külföldiektől.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt 49 röszkei pénzügyőr ellen, akik a gyanú szerint rendszeresen készpénzt fogadtak el a röszkei autópálya-határátkelőnél, főleg külföldiektől. “A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség vezető beosztású hivatalos személy által, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat” - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre az MTI-vel.

 

A pénzügyőrök 2017 októbere és 2018 májusa között fogadták el a plusz pénzt, főleg külföldi utasoktól, tehergépkocsi vezetőktől, valamint buszsofőröktől. A vádirat alapján összesen 4356 alkalommal követtek el korrupciós eseményt a vádlottak, legtöbbször pedig 5 és 100 euró között mozgott a vesztegetési pénz.

 

A legtöbb korrupciós esettel összefüggésbe hozható vádlott terhére 684 vesztegetés róható az ügyészség beszámolója szerint.

 


Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu