Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kék hírek

Rendészeti központ létesül Pesthidegkúton

2011. November 25. 06:45
Rendészeti központ létesül Pesthidegkúton
Rendészeti központ nyílik tavasszal Budapest II. kerületében, Pesthidegkúton, ezzel együtt pedig megkezdik a térség kamerarendszerének felszerelését is. A több tízmillió forintos beruházás a környék hatékonyabb védelmét, valamint vészhelyzet esetén gyorsabb beavatkozást tesz lehetővé.
Láng Zsolt, Budapest II. kerültének polgármestere a szerdai bejáráson elmondta, hogy az új központ létrehozása céljából egy már meglévő, romos épületet fognak felújítani. A létesítményben várhatóan tavasztól kezdődhet meg a munka, melyben olyan szervezetek kapnak helyet, mint a polgárőrség, a kerületi városrendészet, a rendőrség és a körzeti megbízottak. A polgármester szerint az önkormányzat rövidesen a kamerarendszer kiépítésének is nekilát, melynek képeit már az új rendészeti központ felé továbbítják, biztosítva ezzel a szükség szerinti gyors és hatékony beavatkozást. Az új térfigyelő kamerák első darabjait a busz- és villamos-végállomáson, valamint a Bánffy György emlékparkban és a Városkapunál helyezik el - tette hozzá a kerület első embere.

kek2.jpg

A pesthidegkúti rendészeti központ látványterve (Fotó: masodikkerulet.hu)

Láng Zsolt szerint Pesthidegkút 17 ezer lakója gyakran érzi úgy, hogy nem fordítanak elég figyelmet erre a területre. A probléma megváltoztatásának első lépcsőfokát a tavaly átadott mentőállomás jelentette, hisz azóta ide több mint 8000 riasztás futott be, s lett Budapest egyik legjobban kihasznált állomása. A polgármester a rendészeti központ és a kamerarendszer létrehozásának költségeit illetően elmondta, hogy a szükséges 40 millió forint egészét a II. kerület költségvetéséből fedezik.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu