Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Kék hírek

Pintér Sándor: Olyan rendőrök kiképzése a cél, akik képesek felkészülten kezelni az etnikai konfliktusokat

2011. June 28. 11:21
Pintér Sándor: Olyan rendőrök kiképzése a cél, akik képesek felkészülten kezelni az etnikai konfliktusokat
Olyan rendőrök kiképzése a cél, akik képesek felkészülten kezelni az etnikai konfliktusokat - mondta tegnap Pintér Sándor a budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémián (ILEA) kezdődött kétnapos képzés megnyitóján. A belügyminiszter mellett az amerikai nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis is felszólalt.
A gazdasági válság hatására Magyarországon is „nem várt módon" kiéleződtek az etnikai feszültségek, és erre a helyzetre a kormány jogi és rendőri szempontból is választ adott „azokon a területeken, ahol erre szükség volt" - jelentette ki a belügyminiszter. A tárca vezetője azt mondta, hogy „az egyik legkiélezettebb helyzet Gyöngyöspatán alakult ki". Felidézte: a Heves megyei települést Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövettel együtt kereste fel, s akkor határozták el, hogy az oktatás segítségével is igyekeznek kezelni a kérdést. Ezért szervezték a képzést - amelynek keretében az Egyesült Államok, Hollandia, Norvégia, Kanada és az Egyesült Királyság is segítséget nyújt Magyarországnak -, amely bemutatja a multikulturális környezetben dolgozó rendőrök „jó gyakorlatait" - mutatott rá a belügyminiszter.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis,Pintér Sándor

Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet, Pintér Sándor belügyminiszter

A kétnapos eseményen részt vesznek a rendőröket képző szakközépiskola és főiskola tanárai is, hogy a képzésen szerzett tapasztalataikat a hallgatóknak is átadják, így ők is felkészültebben kezelhetik majd a hasonló helyzeteket. Tsakopoulos Kounalakis szerint a különböző országokból származó szakértők sokat tanulhatnak egymástól, s hozzátette: nagy szakértelemmel rendelkező előadók érkeztek a képzésre, az FBI különleges ügynökei a Los Angeles-i bűnüldözési tapasztalataikról is beszámolnak. A nagykövet megjegyezte, Gyöngyöspatán meggyőződött arról, hogy a magyar rendőrök elkötelezetten látják el feladatukat. Tegnap és ma az ILEA és a Nemzetközi Képzési és Polgári Védelmi Központ szervezésében Jó gyakorlat a multikulturális közegben végzett rendőri munkában címmel tartottak, tartanak képzést. Az üléseken mintegy ötven, rendőrkapitányságokon, valamint rendészeti akadémiákon dolgozó magyar szakember vesz részt.

Forrás: magyarhirlap.hu
-bá-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu