Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kék hírek

Pintér Sándor: Magyarország helytállt az elnökség során

2011. July 31. 12:56
Pintér Sándor: Magyarország helytállt az elnökség során

Eredményes és sikeres félévet zártunk, amely során Magyarországnak egész Európát kellett vezetnie és irányítania – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a magyar Európai Uniós elnökség sikeres lebonyolításában, valamint a MAL Zrt. állami felügyelet alá vonása sorában a felügyeleti munkában résztvevők tiszteletére rendezett ünnepségen.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Fotó: BM

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója

Ezt a munkát csak közösen lehetett végrehajtani" - húzta alá a belügyminiszter, aki elárulta: a Belügyminisztérium külföldről és belföldről egyaránt pozitív visszajelzéseket kapott az elnökség lezárása után.
Pintér Sándor kiemelte: a fél év során 261 EU-s rendezvény volt Magyarországon, amelyeken a Belügyminisztérium vagy annak szervei kivétel nélkül részt vettek.
A belügyminiszter köszönetét nyilvánította ki az EU-elnökség segítésében és a MAL Zrt. állami irányításában tevékenykedőknek egyaránt, majd reményét fejezte ki, hogy a kormányzati ciklusból hátralevő három év hasonló intenzitású munkával telik majd.
Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója aláhúzta: a tavaly októberi, Magyarország történetében példátlan vörösiszap-katasztrófa nagy próbatétel volt a Belügyminisztérium számára, de a belügyi szervek kiváló csapatmunkával jól vizsgáztak.

Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György. Fotó: BM

Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György

A MAL Zrt. állami felügyelete során civilek és hivatásosok egyaránt tevékenykedtek - Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter értékelése szerint sikeresen" - emelte ki a főigazgató.
„Megnyugodva, felszabadultan jelenthetjük ki, hogy sikeresen lezárult a magyar EU-elnökség" - mondta Berta Krisztina Európai Uniós helyettes államtitkár.
Berta Krisztina aláhúzta: autentikus vélemények alapján a belügy húzóágazat volt az elnökség során, és az elvégzett munka jó alap a jövőbeni feladatokhoz is.
Az ünnepi beszédek után Pintér Sándor miniszteri elismeréseket adott át. Az elismerésben részesültek névsora megtalálható a csatolt dokumentumban.

Forrás: kormany.hu
B.N.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu