Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.13. - hétfő, Jenő napja van.

Kék hírek

Példaértékű újjászervezés Devecserben

2011. július 09. 08:39
Példaértékű újjászervezés Devecserben
Az iszapkatasztrófa sújtotta Devecserben, július 8-án ünnepélyesen felavatták az újjáépített rendőrségi épületet. Az átadón részt vett Hatala József országos rendőrfőkapitány, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

2010. október 4-e Devecser, a mentésben részt vevő szervezetek. Fotó: BM OKF

2010. október 4-e Devecser iszapkatasztrófa

Hatala József országos rendőrfőkapitány az elkészült rendőrőrsöt a tragédia és az emberi felelőtlenség mementójának nevezte. A katasztrófa idején a Devecserben szolgáló rendőrök tették a kötelességüket segítettek és mentették az emberek életét. Megköszönte a katasztrófavédelemnek a segítő tevékenységét és elismeréssel szólt a példás együttműködésről.

Hatala József országos rendőrfőkapitány a devecseri rendőrség épületének átadó ünnepségén. Fotó: BM OKF

Hatala József: A tragédia és az emberi felelőtlenség mementója

A rendőrség megerősített létszámmal őrizte a menekülni kényszerülő lakosság által hátrahagyott ingóságokat, hogy azt ne tudja bárki szabadon elvinni. A 280 millió forintból, mindössze két hónap alatt épült fel az új bázis, ahol az eddigi 15 fő helyett mostantól, már 19 fő fog tudni munkába állni.

Bakondi György az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője a devecseri rendőrség új épületének átadásán. Fotó: BM OKF

Bakondi György: A jövőben megakadályozhatók az ilyen szörnyű katasztrófák

Bakondi György az OKF vezetője méltatta, hogy a vörösiszap-katasztrófa idején a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervezetek képesek voltak csapatban együtt dolgozni és számíthattak egymásra a bajban. 2010. október 4-én emberi tragédiák sokaságai történtek, sokan meghaltak és több százan megsebesültek. Jogalkotással, szervezéssel, irányítással és állami felügyelet alatt tartással a jövőben megakadályozható egy ilyen szörnyű katasztrófa. Kiemelte, hogy a rendőrség a mentesítés, a kitelepítés és az újjáépítés ideje alatt példaértékű munkát végzett.
Kontrát Károly államtitkár beszédében a rend fontosságára hívta fel a figyelmet. Az országban és az érintett három településen: Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen, de még a határon túl is igazi nemzeti összefogás lépett életbe.

Devecser az új rendőrségi épület ünnepélyes felavatása és megszentelése, 2011.július 8-a. Fotó: BM OKF

A rendőrség megerősített létszámmal védte a hátrahagyott ingóságokat

A térségben élők pedig számíthatnak a jövőben is a kormány segítségére a helyreállításban a biztonság megteremtésében és az újjáépítésben is.
Közben a lakók megkezdhették a beköltözést Kolontár után, immár Devecserben is. A lakóparkban 87 ház műszaki átadása fejeződött be és eddig, 11 család kapta meg a kulcsokat. Az utolsó épületbe augusztus 4-én fog beköltözni az utolsó család.

B.N.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu