Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Kék hírek

Növekvő közbiztonság - újabb átadott rendőrőrs

2013. February 24. 19:30
Növekvő közbiztonság - újabb átadott rendőrőrs

Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át Ócsán az új rendőrőrsöt, mely mérföldkő a közbiztonság növelésében.

Ócsa már a harmadik terepülés, ahol a közelmúltban új rendőrőrsöt létesítettek. Ez a kezdeményezés része annak a kormányzati erőfeszítésnek, melyet a közbiztonság megszilárdítása érdekében tesznek. Az új rendőrségen 19 rendőr kezdte meg a szolgálatot. Köszöntő beszédében Kontrát Károly arra kérte az állományba lépő rendőröket, hogy a bűnözőkkel szemben teljes szigorral lépjenek fel. Ugyanakkor felhívta a figyelmüket arra is, hogy nagyon fontos a polgárőrökkel való szoros együttműködés és a becsületes, törvénytisztelő állampolgáros segítése is.

Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át az új rendőrőrsöt

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az idei évben a polgárőrség 700 millió forintos támogatásban részesült, hiszen munkájuk nagy segítséget nyújt a rendőrség számára és kiemelkedően fontos a közbiztonság szempontjából. Ezen túlmenően szót ejtett az év végén vásárolt 1750 új rendőrautóval, ami a rendőrség járőrparkját bővíti és segíti elő a bűnmegelőzési és bűnüldözési munkálatokat.

Megkezdték szolgálatukat Ócsán a rendőrök
19 rendőr kezdte meg a szolgálatot Ócsán

Az avatáson részt vett Szűcs Lajos a Pest Megyei Közgyűlés elnöke is, aki köszöntőjében arról beszélt, milyen hatalmas előrelépés, hogy egyre több településen van lehetőség a rendőrőrsök megnyitására. A megvalósításhoz összefogásra és együttműködésre volt szükség a megyei önkormányzatok, a rendőrség és a Belügyminisztérium részéről. Az Ócsán most megnyitott rendőrőrs abban az épületben került elhelyezésre, melyet a közelmúltban újítottak fel 64 millió forintos összköltségű beruházás keretében. A felújított épületben a rendőrség mellet az okmányiroda kapott helyet. Az újonnan létesített rendőrség munkáját három járőrautó és egy rendőrkutya is segíteni fogja.

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu