Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.04. - szombat, Ulrik napja van.

Kék hírek

Megújulás előtt álló rendvédelem

2011. július 19. 08:19
Megújulás előtt álló rendvédelem
Hatala József szakmailag és emberileg is értékesnek ítélte a tábort, ahol a roma fiatalok kapcsolatokat építhetnek, barátságokat köthetnek, valamint bemutatókon keresztül megismerkedhetnek a BM felügyelete alá tartozó rendészeti szervek működésével.
„Információkkal látjuk el a roma fiatalokat annak érdekében, hogy alaposabban megismerhessék a rendészeti pályát" - mondta Hatala József országos rendőrfőkapitány a Belügyminisztérium által szervezett rendészeti pályára orientáló tábor nyitó sajtótájékoztatóján.
„A magyar rendvédelem megújulás előtt áll, ezáltal az év végére kialakulhat az új életpálya-modell, amely megfelelő lehetőségeket kínál a rendvédelmi dolgozóknak" - emelte ki az országos rendőr-főkapitány, majd hozzáfűzte: „Ez egy embert próbáló hivatás, ahol a fizikai állóképesség mellett a szellemi muníció is elengedhetetlen követelmény."
Várnai Márton, az ORÖ képviselője köszöntőjében kiemelte: a minden évben megrendezett tábor fontos annak érdekében, hogy az esélyegyenlőség biztosításával elősegítsék a romák integrációját a társadalomba.

Hatala József országos rendőrfőkapitány a rendészeti pályára orientáló tábor nyitó sajtótájékoztatóján. Fotó: BM- Horváth Ernő

Az új életpálya-modell megfelelő lehetőségeket kínál a rendvédelmi dolgozóknak

A hétfőtől péntekig az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában rendezett táborban a 40, érettségi előtt álló vagy már leérettségizett fiatal áttekintést kap a rendvédelmi szervek munkájáról, valamint a felvétel követelményeiről - adta hírül a Belügyminisztérium.

B.N.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu