Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.14. - szombat, Szilárda napja van.

Kék hírek

Magánszemélyek adatait használták fel jövedelemadó visszaigényléshez

2014. május 20. 11:38
Magánszemélyek adatait használták fel jövedelemadó visszaigényléshez

 Egy könyvelő, valamint egy magánszemély több éven keresztül mások adataival visszaélve igényelt vissza személyi jövedelemadót.

  A két csalót a minap az adóhatóság nyomozói buktatták le és kapták el. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hétvégén közölte a hírt honlapján, mely szerint már egy ideje több nyomozást is folyat a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága olyan tettesek ellen, akik magánszemélyek adatai kihasználva igényeltek vissza jövedelemadót.

 

 

csalás

Több milliót sikerül kicsalnia a tetteseknek magánszemélyektől

 

 

  Az egyik bűntettes az interneten keresztül hirdetett külföldi munkalehetőséget és ahhoz elkérte a személyes adatait a jelentkezőknek. Így tudta kicsalni áldozatai adatait. A férfi magának készítette el a hamis adóbevallásokat. Százezer forint alatt igényelt vissza személyenként a NAV-tól. Összesen 12 millió forintot sikerült megszereznie. A másik elkövető, szintén férfi volt. Ő könyvelőként próbált csalni, 2,5 millió forint személyi jövedelemadót tudott vissza igényelni. Mindkét tettes adócsalás, valamint költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás bűnelkövetése miatt akár öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

 

 

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu