Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.05. - vasárnap, Ágota napja van.

Kék hírek

Eltévedtek az erdőben, rendőrt kellett hívni

2021. február 22. 08:19
Eltévedtek az erdőben, rendőrt kellett hívni

Két túrázó tévedt el az egyik legkedveltebb magyar túraszakaszon, a Rám-szakadék környékén. Vasárnap este negyed nyolckor kértek segítséget a rendőrségtől.  

A police.hu közleménye szerint a két férfi még kora délelőtt kirándulni érkezett a szakadékba, de eltévedtek, majd miután rájuk esteledett, telefonáltak a rendőrségnek. A kiérkező kollégák erdészek segítségével határozták meg a kirándulók feltételezett helyzetét. Sikeresen megtalálták őket.  

 

Kevesen tudják, de Magyarország legveszélyesebb szurdokáról van szó, szűk és csúszós átjárókkal. Pontosan ezért egyirányú a hét kilométeres, mesébe illő túraútvonal, amelyet a Dömös felől érdemes megközelíteni. Az egyszeri túrát jó időben elkezdeni, hogy biztosan célt érjünk sötétedés előtt, emellett a megfelelő ruházat is elengedhetetlen: bokasérülések és kihűlések miatt egyaránt rendszeresen riasztják a mentőket a felelőtlen turisták. Rengeteg lehetőséget kínál a környék arra, hogy letérjünk az útról, de ezt szakemberek az omlásveszély, a csúszós föld és az esetleges eltévedés miatt nem ajánlják. 

 

 

M. A. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu