Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kék hírek

Elsősegélynyújtó tanfolyamot tartottak az enyingi járőröknek

2011. November 11. 04:38
Elsősegélynyújtó tanfolyamot tartottak az enyingi járőröknek
Életmentő és elsősegélynyújtó képzést tartottak november 10-én az enyingi rendőrség munkatársainak. Az elméleti tájékoztatóval egybekötött gyakorlati foglalkozás során a járőrök gyakorlóbabán és egymáson hajtottak végre életmentő mozdulatokat.
A Fejér megyei városban a mentőállomás szakemberei, Hadnagy Rita mentőtiszt és Máté Zsolt gépkocsivezető tartotta meg a képzést, melynek Enying Város Polgármesteri Hivatalának Tanácsterme adott helyet. A foglalkozáson olyan rendőrök vettek részt, akik rendszeresen találkoznak az elsősegélynyújtás szükségességét megkívánó helyzetekkel. A mentősök felvilágosítást adtak számukra a balesetek helyszínein elvégzendő fő feladatokról, továbbá arról, hogy mikor és hogyan szabad, illetve kell a sérültekhez hozzáérni, valamint a légzési és keringési vizsgálatokat elvégezni. A járőrök megtanulhatták, miként lehet valakit stabil oldalfekvésbe helyezni, gyakorolhatták a mellkas-kompressziót, de információkat kaptak a vérzések elállításáról, a mérgezésekről, az égési- és szúrt sebek kezeléséről és kábítószer hatása alatt álló személlyel kapcsolatos teendőkről.

kek1.jpg

A legalapvetőbb életmentő mozzanatokat sajátíthatták el a résztvevők

A képzésen tizenkét rendőrjárőr vett részt, a jövő héten pedig a mentőszolgálat munkatársai azok számára is megtartják a képzést, akik valamilyen oknál fogva a csütörtökin nem tudtak megjelenni. A tervek szerint hamarosan az enyingi polgárőrség tagjainak is lehetősége lesz foglalkozáson keresztül elsajátítani az életmentő fogásokat.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu