Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Kék hírek

Akadály nélkül lehet megközelíteni ezentúl két rendőrségi épületet

2011. November 01. 06:53
Akadály nélkül lehet megközelíteni ezentúl két rendőrségi épületet
Akadálymentesített kapitánysági épületeket adtak át csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A felújítások eredményeként a fogyatékkal élők is egyenlő esélyekkel vehetik igénybe az intézmények szolgáltatásait.
A Mezőkövesdi- és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság épületében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek megteremtése: akadálymentesítés" című pályázatának köszönhetően valósultak meg a fejlesztések. Az átalakítások során az udvaron mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkoló létesült, valamint akadálymentesítették a főbejáratot és egy vizesblokkot. A mozgásukban korlátozott emberek mellett a látás- és hallássérültek igényeit is figyelembe vették, így a földszinten egy-egy speciálisan kialakított iroda áll szolgálatukra.

kek2.jpg

Akadálymentesítették a mezőkövesdi és tiszaújvárosi kapitányságot

A mezőkövesdi átadón többek között tiszteletét tette Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára és Dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd város polgármestere, míg a tiszaújvárosi ünnepségen megjelent Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Bráz György Tiszaújváros polgármestere is.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu