Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kék hírek

A vasúti átjárók állapotát vizsgálja a rendőrség és a MÁV

2011. October 14. 06:25
A vasúti átjárók állapotát vizsgálja a rendőrség és a MÁV
A baleset-megelőzés és a biztonságos közlekedés érdekében tart ellenőrzést az ország legveszélyesebb vasúti átjáróiban a rendőrség és a MÁV csütörtöktől. A közös akcióra idén már negyedik alkalommal kerül sor.
A vizsgálatok során szemügyre veszik a berendezések állapotát, valamint az útburkolati jelek és a közúti táblák sértetlenségét és láthatóságát. Mindemellett a szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a járművezetők betartják-e a szabályokat, körültekintően érkeznek-e meg az átjárókba és figyelembe veszik-e a fénysorompó jelzéseit. A razzia során a tilos jelzés ideje alatt várakozó vezetőket tájékoztatókkal és szórólapokkal ösztönzik arra, hogy a szabályokat betartsák, ezáltal pedig elkerüljék a baleseteket.

Nem működő jelzőberendezés és sorompó Cinkotán

Nem működő jelzőberendezés és sorompó Cinkotán

A vasúti átjárókat ellenőrző akció tavaly indult útjára. A MÁV közleménye szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan túl nagy sebességgel közelítik meg az átjárókat, gyakran áthajtanak a tilos jelzésen, de általános probléma az is, hogy a vezető nem kapcsolja be a biztonsági övét, illetve hogy szabálytalanul használja mobiltelefonját. A járművezetők mellett a kerékpárosok és a gyalogosok is rendszeresen semmibe veszik a tiltó jelzést, valamint kikerülik a leengedett sorompót - áll a közleményben.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu