Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kék hírek

A nyaralóházak biztonságára hívja fel a figyelmet a rendőrség

2011. November 29. 07:05
A nyaralóházak biztonságára hívja fel a figyelmet a rendőrség
Jelentős veszélyeknek vannak kitéve a nem megfelelően biztosított nyaralóházak az őszi-téli időszakban - figyelmeztet a rendőrség. Az ilyenkor elnéptelenedett kúriákra a természeti csapások mellett a behatolók jelentik a legnagyobb kockázatot.
A nyári zsongás után kiürült nyaralókra számos veszélyforrás leselkedik, a tulajdonosoknak pedig nem csak a rossz idő okozta esetleges károk miatt kell aggódniuk, hanem mert hétvégi házuk esetleg célpontjai lehetnek a betörőknek és a hajléktalanoknak. Az ilyen épületek jellemzően alacsony kockázati szintet jelentenek a behatolóknak, akik nem mindig csak az értékek eltulajdonítása miatt látogatnak ide: a hívatlan "albérlők" nyomait felfedező tulajdonosok általában azt tapasztalják, hogy bár házukból nem tűnt el semmi, mégis jelentős károkat okoztak az alkalmi vendégek. A rendőrség szerint mint mindig, az ilyen helyzetek elkerülésére is a megelőzés lehet a leghatékonyabb módszer.

kek1.jpg

A téli időszakban üresen álló nyaralók kedvelt célpontjai a tolvajoknak

Fontos, hogy a tulajdonosok megfelelő biztonsági berendezésekkel (pótzárak, rácsok, redőny, riasztó, mozgásérzékelős lámpa) lássák el nyaralóikat és azok melléképületeit. Jól látható helyen semmilyen értéktárgyat sem szabad hagyni, még a kerti munkához szükséges eszközöket, szerszámokat sem, ezek ugyanis nagyon könnyen eltulajdoníthatóak. A növényzet ritkításával elérhető, hogy a tolvaj ne találjon olyan könnyen búvóhelyet, a villanyóra szekrényének biztonságos zárásával megid megelőzhető, hogy az elektromos riasztórendszert a behatoló kiiktassa. Végül, amennyiben lehetséges, tanácsos biztosítást kötni az ingatlanra. Amennyiben az óvintézkedések ellenére is megtörténik a baj, haladéktalanul értesíteni kell a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es segélyhívó-számokon.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu