Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.14. - szombat, Szilárda napja van.

Kék hírek

A bűnszervezet közel két milliárd forint összegű kárt okozott!

2014. február 22. 11:22
A bűnszervezet közel két milliárd forint összegű kárt okozott!

A NAV ellenőrzés során lebuktatott egy élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet, amely tevékenysége során közel két milliárd forintnyi kárt okozott. 

Akár 20 év börtönbűntetést is kaphatnak azok az elkövetők, akik élelmiszer-kereskedelemmel illegálisan foglalkoztak, hiszen a NAV nagy ellenőrzése közben a bűnszervezetet sikerült lebuktatni. A nyomozás során találtak 22 millió forint készpénzt, magas összegű gépkocsikat, órákat, kerékpárokat, melyeknek összege meghaladja a 130 millió forintot. A gyanusítottak bankszámláit és lakóhelyeit a NAV zárolta, melyeknek összege közel 800 millió forintot ér. Étolalat és kristálycukrot értékesítettek az élelmiszer-kereskedelem  lehetőségével élve, amiket különböző multinacionális cégeknek és élelmiszerláncoknak tudtak értékesíteni. 

                                              NAV, bűnözés, illegális
                                                  A NAV elkapta a bűnözőket, akik közel 2 milliárd forint kárt okoztak! 

A nyomozás során lefoglalták a céges papírokat, a telefonokat és a számítástechnikai eszközöket is, hogy minél több embert tudjanak lebuktatni és a büntetést senki se kerülhesse el. A vizsgálatok elvégzése közben az is kiderült, hogy az illegális tevékenységekből befolyt összeget luxusingatlan építésére használták fel, továbbá 5 hajléktalant közokirat-hamisítással vádolnak, előzetes letartóztatásba eddig 8 embert helyeztek. A nyomozás természetesen még közel sincs lezárva, hiszen sok megválaszolatlan kérdés lebeg a levegőben a bűncselekménnyel kapcsolatban. A gyanusítottak a NAV állítása szerint akár 20 év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.

G.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu