Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Kék hírek

5 évet kapott egy szerencsejáték függő banki dolgozó

2021. May 17. 10:36
5 évet kapott egy szerencsejáték függő banki dolgozó

5 év börtönt kapott egy banki pénztáros, aki szerencsejáték-függőségéből adódóan 62 millió forintos kárt okozott pénzintézeti munkaadójának. A Szegedi Ítélőtábla 5 éves börtönbüntetése jogerős.

Nagyné Günther Ágnes, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője elárulta, hogy a táblabíróság információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

 

A vádlott férfi csupán 2,5 hónapja állt a bank alkalmazásában, amikor több alkalommal jókora összegű, hamis befizetéseket könyvelt le olyan lakossági bankszámlákra, amely ügyfelek banki azonosítóját és kódját is ismerte. A vádlott ezeket a lekönyvelt összegeket a saját és ismerőse skrill számlájára átultalta, majd azt többnyire különböző online szerencsejáték oldalakon és a kaszinóban használta fel.

 

A fiktív készpénzbefizetéseket a vádlott minden nap végén sztornózta, így pénztárhiány nem keletkezett, csupán negatív egyenleg a számlákon. Ezen módszerrel több mint 62 millió forintos kárral sújtotta a bankot a férfi. A táblabíróság első fokon 3 és fél éves büntetést szabott ki, az ítélőtábla szerint azonban súlyosbító körülményként kell arra tekinteni, hogy a sértett pénzintézetnél a férfi bizalmi beosztást töltött be.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu