Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kék hírek

14 vádlottat elítéltek a debreceni kábítószer ügyletek kapcsán

2021. May 31. 19:36
14 vádlottat elítéltek a debreceni kábítószer ügyletek kapcsán

Elítélte a debreceni bíróság a Hajdú-Bihar megyei droghálózat tagjait kábítószer kereskedelem, illetve kábítószer birtoklás vádja miatt - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.

A bíróság szóvivője, dr. Dobó Dénes elmondta, hogy egy kivétellel az összes vádlott megélhetés, valamint a jobb életszínvonal biztosítása miatt kereskedett a kábítószerekkel. Az elítéltek közül többen már korábban is voltak börtönben, ahol egymással is volt lehetőségük megismerkedni, hiszen többen zárkatársak voltak. A többi tag munkatársi, vagy éppen szomszédi viszonyban állt egymással.

 

A 14-ből 8 vádlott letöltendő büntetést kapott, míg a további 6 vádlott esetében az ítélet végrehajtását próbaidőre felfüggesztette a Debreceni Törvényszék - árulta el a szóvivő. Az elítéltek elsősorban marihuánával kereskedtek, de több helyen kokaint is találtak a házkutatások során. Főleg kollégáknak, barátoknak és volt iskolatársaknak adták el a vádlottak a kábítószert, a csereüzlet helyéül pedig általában a Nagyerdő környékét, áruházi parkolókat vagy szórakozóhelyeket választottak.

 

“A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, a bejelentett jogorvoslati nyilatkozatokra tekintettel az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.” - mondta dr. Dobó Dénes.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu