Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Jog

Vigyázzunk az interneten való vásárlással!

2014. február 22. 12:17
Vigyázzunk az interneten való vásárlással!

A későbbiek folyamán akár le is foglalhatják a vámhatóságok azokat a termékeket, amelyek hamisítottak és az interneten vásárolták őket.

Az Európai Bíróság előtt az ügy folyamatban van, hiszen akár le is foglalhatják a hamis termékeket, amiket a vásárló az interneten vásárolt. Nem csupán lefoglalhatják, hanem akár meg is semmisíthetik a vámhatóság emberei a termékeket. Az interneten való vásárlásokat az európai védjegyi- és szerzői jogok jogosultjai sajnos nagyon nehezen tudják befolyásolni illetve megakadályozni, hiszen szinte lehetetlenség betiltani az online vásárlást. A szabály megszegését az okozza, hogyha nem valós - hamis - termékeket vásárolnak. Az eset a köztudatba úgy merült fel, hogy egy szellemi-tulajdon védelmével foglalkozó ügyvéd - Jeremy Blum - az amerikai BBC World-nek nyilatkozott egy különleges esetről, miszerint egy dán férfi szándékosan hamis Rolex órát vásárolt az interneten keresztül. 

                                         vámhatóság, Európai Bíróság, bűnszervezetek
                                                    Az interneten való vásárlás sok esetben nem jó választás


A kínai weboldalon vásárolt hamis Rolex órát a vámhatóság lefoglalta, az ügyet bíróságra vitték. Ennek az ügynek kapcsán az Európai Bíróság azt próbálja megalkotni, hogy milyen körülmények között lehet majd az interneten vásárolt hamis termékeket lefoglalni illetve megsemmisíteni, hiszen ezek a termékek javarészt külföldről illegálisan beszállított termékek. Fontos kérdést feltételez az ügyben az is, hogy vajon ezek az internetes oldalak szándékosan európai közeget céloztak meg?

G.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu