Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Jog

Vételi ajánlat lakásvárlásnál: ezekre figyeljünk

2017. április 06. 14:58
Vételi ajánlat lakásvárlásnál: ezekre figyeljünk

Lakásvásárláskor nehéz megtalálni a tökéletes otthont, ám ha meg van, akkor se dőljünk hátra: a vételi ajánlat írásakor is szemfülesnek kell lenni.

A vételi ajánlat írása mindkét fél számára megnyugvást jelent, ám nem szabad akármilyen kikötés alá odaírni a nevünket. Az ajánlatban meg kell fogalmazni az adásvétel lényeges elemeit, vagyis az ingatlant, az árt, az elővásárlásra jogosultakat, a fizetési ütemezést, az ingatlan tehermentességét, a foglalót. Fontos a foglaló és az előleg közötti különbség: az előleg beleszámít a vételárba, ám visszalépés esetén az egész visszakerül a saját zsebünkbe, a foglalót viszont elveszíthetjük, ha a mi hibánkból hiusúl meg az adásvétel.

 

A vételi ajánlatba az adásvétel lényeges elemeit kell belefogalmazni

A vételi ajánlatba az adásvétel lényeges elemeit kell belefogalmazni

 

Az időpontok meghatározása is fontos, a kijelölt időpontig a vevő köteles megkötni a szerződést az eladóval, ami lehet egy konkrét dátum vagy bizonyos feltétel bekövetkezése. A vételi ajánlat megírása előtt mindenképp kérjük el a tulajdoni lapot, ami alapján megállapíthatjuk a jogszerű tulajdonost, hogy van-e tehet az ingatlanon, illetve haszonélvező. Amennyiben több tulajdonosa is van az ingatlannak, mindegyikkel beszéljen, hiszen eltérő lehet az érdekük, kivéve, ha a tárgyalófélnek meghatalmazása is van.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu