Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Jog

Védeni szeretnék a gyerekeket a médiától!

Védeni szeretnék a gyerekeket a médiától!
Balatonalmádiban tartották azt a megbeszélést, ahol átbeszélték a törvényjavaslatot, miszerint szeretnék megóvni a gyermekeket a káros médiatartalmaktól!
Ha minden jól alakul, várhatóan novemberben kerül majd az Országgyűlés elé az elkészített törvényjavaslat, amiben leírják, hogyan óvhatnánk meg a gyermekeket a káros médiatartalmaktól. Ebből kifolyólag Balatonalmádin tartottak egy konferenciát, ahol Dr. Koltay András, a médiatanács tagja szólalt fel.  András szeretné, ha bevezetnének egyfajta szűrőprogramokat, hogy a gyerekek csak ezen a programon keresztül férjenek hozzá bármilyen programhoz, műsorhoz!


Óvjuk meg a gyermekeket a médiatartalmaktól! ( Videó forrása: www.youtube.com )

Ez arra is utal, hogy a világhálón több helyen kellene alkalmazni a korhatáros besorolást, így kevesebb "kár" érné a gyermekeket. Ezután szükség lenne, hogy a videójátékoknál is változtassanak, ne legyen elég a játékokon feltűntetett korhatár, hanem a játék vásárlásánál szűrjék ki a meghatározott korhatárnál fiatalabbakat. Kollarik Tamás médiatanácstag szükségesnek tartja, hogy támogatni kell a gyermekeknek készített érdekes és értékes műsorokat. A médiatanács ezért 250 új film készítését indította el, amelyet egy 1,5 milliárd forint értékű pályázatból finanszíroznak.

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu