Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.26. - hétfő, Dömötör napja van.

Jog

Újabb rezsicsökkentést fogadott el az Országgyűlés!

2014. február 06. 13:14
Újabb rezsicsökkentést fogadott el az Országgyűlés!
Az újabb rezsicsökkentések elfogadásával 2014-ben a közszolgáltatás három lépésben lesz olcsóbb, így kevesebb kiadása lesz a háztartásoknak.
Rogán Antal és Németh Szilárd javaslatára elfogadta az Országgyűlés a több lépcsős rezsicsökkentést, így idén három különböző közszolgáltatás ára csökken majd. 2014. áprilisban a gáz árát csökkentik 6,5 %-kal, az áramot szeptemberből 5,7 %-kal és a távhőt októbertől 3,3 %-kal. A törvényt kiegészíti egy negyedik csökkentés, ami a szociális intézményekben való szemét szállításra vonatkozik, díját ugyanis 10%-kal csökkentik. Az Országgyűlés azért határozott az intézményekben való csökkentés bevezetése mellett, mert ezeken a lakóhelyeken nem érvényesült a második rezsicsökkentés.


2014-ben három lépcsős rezsicsökkentés várható! ( Videó forrása: www.youtube.com )

Kitértek a törvénymódosításnál a bankokra is, miszerint a Magyar Nemzeti Bank minimum 500 millió forintos bírsággal fogja büntetni azokat a bankokat, akik nem tartják be az ügyfelek ingyenes készpénz-felvételeit. Szóba hozták a megbeszélésen azt is, hogy a bankautomatáknál felvehető napi limit nem lehet alacsonyabb 150.000 Ft-nál. Rogán Antal a megbeszélésen azt is kihangsúlyozta, hogy a víz-és a szemétdíjak esetében csökkenés nem várható, de megígérte, hogy ezt a két költséget 2014-ben nem fogja emelni a kormány.

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu