Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Jog

Új Uniós egészségügyi irányelv lépett életbe!

2013. október 30. 11:28
Új Uniós egészségügyi irányelv lépett életbe!
2013. október 25-én lépett életbe az az irányelv, ami szerint egy másik tagállamban is igénybe vehető az egészségügyi ellátás, saját biztosítás terhére.
Az új hatályos jogszabály érvénybelépte szerint tehát minden uniós állampolgár egy másik uniós tagállamban igénybe veheti az egészségügyi ellátást, amelyet saját biztosításának a terhére írhat be. Ha mindezek tényleg bebizonyosodnak, akkor a külföldön kórházban ellátott betegeknek nem kell majd bírósági úton követelniük azt a rengeteg pénzt, amit kifizetett az ellátásáért a kórházban. Ezzel a törvénnyel tiszta jogot próbálnak teremteni az egészségügyi ellátás tekintetében.

uniós irányelv, egészség, kórház
Változtak az egészségi jogszabályok 2013. október 25-től

Toni Borg, az egészségügyért felelős biztos úgy nyilatkozott: "Ettől a naptól kezdődően hatályosak ugyanis azok az uniós jogszabályok, amelyek biztosítják az uniós polgárok számára azt a jogot, hogy egy másik uniós országban kezeltethessék magukat és a kezelés költségeit visszatéríthessék. A mai nappal minden uniós országnak át kellett ültetnie nemzeti jogába a 30 hónappal ezelőtt elfogadott, a határokon átnyúló egészségügyi ellátásról szóló irányelvet". Az Európai Bizottság már 2008-ban kezdeményezte volna ezt a döntést, de sajnos ezzel kapcsolatban nem tudott megegyezni a az Európai Parlamenttel.

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu