Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Jog

Új rendelet lép életbe az élelmiszerek magas transzzsírsav-tartalma miatt!

Új rendelet lép életbe az élelmiszerek magas transzzsírsav-tartalma miatt!
Egy új rendelet lép életbe 2014. januárjától, mivel a kutatások kimutatták, egyes élelmiszerek transzzsírsav-tartalma rendkívül magas!
Az élelmiszerekben található magas transzzsírsav nagyon súlyos betegségekhez és halálhoz is vezethet! Emiatt egy új rendelet lép életbe várhatóan 2014. januárjától, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma készített el. A rendelet bizonyos ételeket betilt majd a magas transzzsírsav-tartalom miatt. Vannak olyan élelmiszercsoportok, ahol ez az érték a 40 %-ot is meghaladja - vizsgálta ki az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet ( OÉTI ). A rendelet kimondja, hogy tilos lesz olyan élelmiszereket gyártani, amelynek transzzsírsav-tartalma meghaladja a 2 %-ot, mivel a magas zsírsav-tartalom a kutatások szerint szív- és érrendszeri betegségekhez vezet és súlyosan károsítja az érfalat.


A magas transzzsírsav-tartalom súlyosan károsítja az egészséget! ( Videó forrása: www.youtube.com )

Az OÉTI 2013. novemberben egy nagy konferenciát szervez, ahol bemutatásra kerül az Egészségügyi Világszervezet elmélete és feltárják azokat az élelmiszereket, amelyeknek a zsírsav-tartalma miatt változtatásokra lesz szükség. A konferencián felszólalnak azoknak az élelmiszereknek a gyártói, akik megfelelnek az elvárásoknak és tanácsokat adnak mindenkinek, akinek változtatásra van szüksége az új kormányrendelet és az egészség megőrzése miatt! 

G.R.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu