Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.01.19. - péntek, Sára napja van.

Jog

Új bírságok várhatóak a közelekedésben

2013. július 31. 14:26
Új bírságok várhatóak a közelekedésben
2013. augusztus 1-től újabb szabályok és így újabb bírságok várhatóak a közlekedésben.
Vadonatúj jogszabályok lépnek életbe 2013. augusztus 1-től. A közlekedéssel kapcsolatos jogszabályok nem az autósokra, hanem a teherautók üzembentartóira és a vizsgaállomásokra terjednek ki. Az új szabályok nagyon magas büntetési összeggel rendelkeznek. A vizsgaállomáson ha egy olyan járművet engednek át a vizsgán, ami közúti közlekedésre alkalmatlan lenne, autónként 500.000 Ft-os büntetést érdemel.

A vizsgaállomásokra vonatkozóan szigorú törvények jöttek létre
A vizsgaállomásokon szigorú  jogszabályok lépnek életbe augusztus 1-től

 

Ezt a törvényt azért vezették be, hogy a nagyon rosszul működő és a nagyon régi típusú autókat kizárják az utakról. Büntetés jár akkor is, ha egy hatóságilag nem engedélyezett átalakított járművet sikeresen átengednek a vizsgán, akkor ugyanis a büntetés mértéke 200.000 Ft. Ezek a törvények a teherautókra is vonatkoznak, náluk ennek megszegése 100.000 Ft-os bírságot jelent.

 

A teherautókra is új jogszabályok lépnek hatályba augusztus 1-től
Százezer forintos bírságot kaphatnak a teherautóval való jogszabály sértők

 

Augusztus 1-től életbe lép az a jogszabály is, ami 200.000 Ft büntetést jelent, hogyha a járművezetői kártya - amit a menetíró készülékekbe csatlakoztatnak - adatai nincsenek letöltve. Ezt ugyanis kötelező jelleggel be kell tartani és ezért ilyen magas a büntetésének összege.

G.R.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu