Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Jog

Tovább tart a kilakoltatási moratórium

2014. május 14. 09:34
Tovább tart a kilakoltatási moratórium

  A hétfői nap folyamán döntöttek úgy, hogy a devizahitelesekre vonatkozó kilakoltatási moratóriumot határozatlan időre meghosszabbítják.

  A miniszterelnök helyettes, Navracsics Tibor által előjegyzett és jóváhagyott javaslat a kihirdetés utáni napon lép életbe. A moratórium szabályai a téli kilakoltatási tilalom rendelkezésén alapulnak. Azt a személyt nem lehet kilakoltatni többek között, aki nem jogosult egy másik beköltözhető ingatlanra, nem önkényes lakásfoglaló, valamint akit nem ítéltek el hitelezéssel kapcsolatos visszaélés miatt. Ezt a hosszabbítást ott is kell alkalmazni, ahol már zajlik a végrehajtás. 

 

Vannak akikre nem vonatkozik a moratórium

 

  A parlament egy másik feltételt is elfogadott, amit Csöbör Katalin, miskolci országgyűlési képviselő javasolt. Vannak olyan kivételes esetek, amikor nem lehet meghosszabbítani a kilakoltatási moratóriumot. Ez azokra vonatkozik, akiknek az ingatlan árverési vevője vagy átvevője a helyi önkormányzat. Ezen felül nem érinti a hosszabbítás azt az állami és önkormányzati birtokban levő szervezetet, amely írásban vállalja, hogy két éven belül a birtokba vételtől számítva felújítja az ingatlant. Ez még nem elég, ugyanis pályázatot kell kiírnia a bérbeadásra is.

 

 

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu