Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Jog

Törvény írhatja elő a hajléktalanokkal való törődést

2011. November 25. 06:54
Törvény írhatja elő a hajléktalanokkal való törődést
Törvényben rögzítené a hajléktalanok ellátásának és rehabilitációjának feladatát az önkormányzatok számára Kósa Lajos és Kocsis Máté. A politikusok szerint ezzel növelhető lenne a szociális érzékenység, s elkerülhetővé válhatna a közösség tagjainak lecsúszása.
Kósa Lajos és Kocsis Máté szerdán terjesztették a Parlament elé azon indítványukat, melynek célja, hogy ezentúl a helyi önkormányzatok feladatai közé tartozzon a területükön hajléktalanná vált emberek segítése, rehabilitációja, illetve lehetőség szerint ennek az állapotnak a megelőzése. Az indítvány arra is kitér, hogy Budapesten a fővárosi helyett már a kerületi önkormányzatok munkájának része kell hogy legyen a hajléktalanellátás. Debrecen és Józsefváros polgármestere szerint a településeknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy teherbírásuk függvényében gondoskodjanak az otthontalanná vált embereken, ezért fontos, hogy a hajléktalanság és az önkormányzatiság feladatai véglegesen és elválaszthatatlanul összefonódjanak.

jog2.jpg

Kocsis Máté és Kósa Lajos (A képek forrása: fidesz.hu)

Kósa Lajos és Kocsis Máté 2013. január 1-jétől rögzítené az új feladatellátást az önkormányzati törvényben. A szabályozás külön foglalkozik majd a kistelepülések helyzetével, melyek a tervek szerint járási társulás formájában látnák el a hajléktalanokkal kapcsolatos teendőket.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu