Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Jog

Több ezer határozatot érvénytelenített a kormány

2011. november 04. 03:42
Több ezer határozatot érvénytelenített a kormány
Közel kétezer kormányhatározatot helyezett hatályon kívül teljesen vagy részlegesen a kormány. A visszavont jogszabályok között olyanok szerepelnek, melyek elavultak, alkalmazhatatlanok, illetve nem férnek össze a mai politikai programokkal.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerdai közleménye szerint a mostani intézkedéssel a teljes magyar jogrendszert célzó formai és tartalmi felülvizsgálatok egy szakasza zárult le. Az érintett kormányhatározatok hatályon kívül helyezését az indokolta, hogy azok szükségtelenné vagy alkalmazhatatlanokká váltak, kiüresedtek, valamint összeegyeztethetetlenek a mostani kormányprogrammal.

jog2.jpg

Kétezer elavult határozatot vont vissza a kormány

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által végzett dereguláció csaknem kétezer határozatot érintett, melyek közül kilencszáz még a pártállami időben született. A minisztérium tájékoztatása alapján a kormány célja, hogy az elavult, alkalmazhatatlan jogszabályokat eltávolítsa a rendszerből, ezáltal a jogalkotási gyakorlat átláthatóbbá válhat, az előkészítés színvonala pedig javulhat.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu