Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Jog

Szellemitulajdon-jog: hatalmas európai uniós pályázat jön

2021. February 26. 09:49
Szellemitulajdon-jog: hatalmas európai uniós pályázat jön

Könnyebben boldogulhatnak a kis- és középvállalkozások a saját termékeik piacra juttatása esetén. Március elsejétől érhető el az az EU-s pályázat, amelynek során 20 millió euró összértékben segítik a szellemitulajdon-jog érvényesítését a kkv-k esetében. Kétféle szolgáltatás vehető majd igénybe, emellett az iparjog-pályázat is segíti a magyarországi cégeket a boldogulásban, jelentette be a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. 

Sikeres pályázat esetén a kkv-k vissza nem térítendő támogatást kaphatnak szellemitulajdon-jogaik érvényesítésére, melynek összege 1500 euró is lehet. Az EU-s támogatás keretösszege 20 millió euró, amelyből megvédik a cégek érdekeit. Az Ideas Powered for Business pályázatra minden kis-és középvállalkozás jelentkezhet, akik szellemitulajdon-jogukat védenék. 

 

A jogérvényesítésen belül két szolgáltatás vehető igénybe. Jelentkezni lehet arra, hogy szakemberek segítségével stratégiafejlesztést hajtsanak végre, illetve arra is, hogy megvédjék a szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten. 

 

Szellemi tulajdon védése

 

A stratégia kidolgozásában szakmailag felkészült auditorok segítenek, meghatározzák a szellemi tulajdon értékét. A szellemi tulajdon bejelentését segítő szolgáltatás a nemzetközi szintű rögzítést segíti. A pályázat részletei és a benyújtandó dokumentumok listája ide kattintva érhető el.  

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala felhívja a figyelmet, hogy mindemellett Magyarországon él még az iparjog-pályázat is, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hívott életre. Ez a hazai levédést segíti, a szabadalmak, a védjegyek, és egyéb iparjogi szellemi termékek akár ingyenesen is levédhetők általa. Keretösszege 200 millió forint. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu