Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Jog

Széchenyi Útdíj Program - Megjelent a kerettervezet

2014. március 11. 17:04
Széchenyi Útdíj Program - Megjelent a kerettervezet

A kamattámogatás és az útdíjhoz kapcsolódó keretvállalás módosul, hiszen az Új Széchenyi program keretén belül megjelent az Útdíj Program kerettervezete. 

"2013. július eleje óta a fuvarozóknak az útdíjban probálunk segíteni, hogy ki tudják gazdálkodni, itt ez elsősorban egy áthidaló finanszírozás. Az Útdíj Hitelprogram arra szolgál, hogy azt az időintervallumot, amikor a fuvarozók ugye megfizetik nem csak az üzemanyag-költségeket, hanem az útdíjat is és a között az idő között amíg befolyik nekik a fuvardíj, ezt az áthidaló finanszírozást tudjuk nekik biztosítani. Gépjárművenként akár egy millió forintot is lehet az útdíj fizetésre igénybe venni" - nyilatkozta  Szép Zoltán, a KA VOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója. Az eddigi Útdíj Hitelprogram nevet változtatott, Útdíj Program keretén belül fut tovább, valamint a kormány oldalán fent lévő kerettervezet szerint az eddigi kamattámogatás kincstári ellenőrzése megszűnik.

                                      
                                                                 Az Útdíj Program ( Videó forrása: www.youtube.com )

A módosítások során fontos azt is megjegyezni, hogy nem fogják késedelmi kamattal növelni a kamattámogatást, ha a kincstár észreveszi, hogy bármelyik kis- és középvállalkozás jogosulatlanul vette igénybe az Útdíj Programot. A program lényege tehát: a KA VOSZ Zrt. által működtetett konstrukció egyszerű eljárással és maximális kamattámogatással igénybe vehető. A hitel kamatát nem változtatták meg, továbbra is 1,5 %-os maradt!

G.R. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu