Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Jog

Szabályozzák a drónok permetezésre való használatát az agráriumban

2022. February 11. 19:05
Szabályozzák a drónok permetezésre való használatát az agráriumban

Megalkották a rendeletet, ami szabályozza a drónokkal történő növényvédő szerrel való permetezés kijutásának használatát.

Az Agrárminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttesen alkotta meg a rendeletet, ami a drónokkal való növényvédőszer kijuttatását szabályozza az agráriumban.

 


Szabályozzák a drónok használatát az agráriumban

 

A mező- és erdőgazdasági légi munkavégzésről szóló 44/2005. (V. 6.) FVM-GKM-KvVM együttes rendeletet módosításáról szóló 4/2022. (II. 8.) AM rendelet tartalma foglalja össze, hogy milyen feltételek mentén lehet drónokkal növényvédőszert kijuttatni a földekre.

 

A Digitális Jólét Program (DJP) koordinációjában működő Magyarországi Drón Koalíció (MDK) a megalakulását követően, mint témaspecifikus együttműködési fórum is, aktívan támogatta jogalkotási folyamatot és közvetítette az MDK tagjainak, szakmai szervezeteinek ajánlásait.

 

A rendelet magába foglalja, hogy drónokkal való növényvédőszer permetezéshez milyen képesítéssel kell rendelkezni, milyen adminisztrációs feladatokat és műszaki leírásokat kell betartatani. A jogszabály alapján pilóta nélküli légijárművekkel a légi-mezőgazdasági munkavégzésre jogosultak hajthatnak végre permetezést.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu