Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Jog

Pert nyert a Magyar Nemzeti Bank!

2013. december 19. 14:48
Pert nyert a Magyar Nemzeti Bank!
A Sberbankkal szemben elsőfokon pert nyert a Magyar Nemzeti Bank, mivel nem találta jogosnak az ügyfelekre áthárított tranzakciós illetéket.
A Sberbank Magyarország Zrt. ( korábbi nevén Magyarországi Volksbank Zrt. ) veszített egy elsőfokon indított perben, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank szerint jogsértő volt a Sberbankkal szemben az ügyfelekre hárított tranzakciós illeték. A Sberbank új díjakat vezetett be több számlacsomagnál azért, hogy az egyébként őket illető tranzakciós díjakat be tudja hajtani. A törvény viszont tiltja a meglévő szerződések módosítását utólagosan. A bankra így 21 millió fogyasztóvédelmi bírság vár továbbá kötelezi a bankot, hogy az érintő ügyfeleknek mind fizesse vissza azt a pénzt, amit ő elvett tőlük.

Sberbank, büntetés, per
A Sberbank 21 milliós büntetést kapott a bírósági eljárásban

 

A Sberbank így, hogy megváltoztatta a díjszámítási díjak összegét, jogszabálysértő módon 233 millió forintot tudhatott magáénak. A Magyar Nemzeti Bank minden banknál kielemzi, hogy esetleg más banknál előfordult-e ilyen díjmódosítást és hogy betartják-e a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt, továbbá azt is, hogy vezettek-e be új díjakat, amik szabálytalanul lettek elfogadtatva.

G.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu