Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Jog

Nyitott könyv az új Munka Törvény tervezete

2011. July 25. 06:56
Nyitott könyv az új Munka Törvény tervezete
Július 22-től elérhető a Munka Törvénykönyve átfogó módosításának tervezete. A minisztérium a tudományos megalapozottsága érdekében véleményezésre kérte fel egyetemi tanszékek munkatársait, munkaügyi bíróságokat, legfelsőbb bírósági bírókat.

Nyitott könyv az új Munka Törvény tervezete

Nyitott könyv az új Munka Törvény tervezete

A jogszabály kidolgozói az országos szakszervezeti konföderációknak és a munkáltatói érdekképviseleteknek szintén megküldték a koncepciót, hogy észrevételeiket beépíthessék a törvénybe.
Több pontját vitatja a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége - MSZOSZ, míg a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége -VOSZ, szerint elősegíti a rugalmas foglalkoztatást.
Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke hozzáfűzte, hogy „most remélhetőleg valódi szakmai egyeztetés előzi meg a törvénytervezet parlamenti benyújtását, hiszen a javaslatot még nem tárgyalta a kormány."
Pataky Péter első olvasatra elmondta, hogy a munkavállalók biztonságának megtartására, növelésére koncentrálnak, egyértelműen kifogásolják azokat az elemeket, amelyek a jövedelmet, a pihenőidőt csökkentik, a munkaidőt növelik. A várható vitapontként emelte ki a szabadság kiadásának, a pótlékok rendszerének megváltoztatását, valamint a munkaidő-kedvezmény tervezett megszüntetését.
Az előterjesztés alapján rugalmasabbá válna a foglalkoztatás, de szerinte azonban a munkaerőpiacot kellene rugalmassá tenni, nem az egyes munkavállalók foglalkoztatási biztonságát rontani. „Nem szeretnék, ha a kollektív megállapodásokat alapvetően kiválthatnák az egyéni megállapodások" - fogalmazott.

A jövőben a munkavállalókkal való egyeztetés, konzultáció kötelezettsége kiterjedne a vállalatcsoportokra

A munkavállalókkal való egyeztetés kötelezettsége kiterjedne a vállalatcsoportokra

Elismerte a tervezet pozitív elemei is, hogy a jövőben a munkavállalókkal való egyeztetés, konzultáció kötelezettsége kiterjedne a vállalatcsoportokra.
Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy „a foglalkoztatás rugalmasságát segíti az új Munka törvénykönyve tervezete, amely korábbinál kevesebb szabályt tartalmaz, ugyanakkor több lehetőséget kínál a munkaadók és munkavállalók közti kölcsönösen előnyös megállapodásra".
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége - ASZSZ, bejelentette, hogy tiltakozik az új törvény tervezetben foglaltak ellen. Az érdekképviselet szerint rendkívüli mértékben teszi kiszolgáltatottá a munkavállalókat, a foglalkoztatási szabályok „egyoldalú, csak a munkáltatók számára előnyös módú átírása" és keresetük „törvényes" csökkentése miatt.
A LIGA Szakszervezetek úgy nyilatkozott: „elfogadhatatlan a kormány új Mt-tervezete, mert az jelenlegi formájában nagy mértékben megnehezítené a munkavállalók helyzetét".

A Nemzetgazdasági Minisztérium által nyilvánosságra hozott új Munka törvénykönyve tervezete szerint változik a rendkívüli munkavégzés kifizetése, a szabadság kiadása, a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos szabályozás, és megszűnnek a felmondási tilalmak is.
A javaslat szerint a munkáltató hamarabb bocsáthatná el rendes felmondással a hatályos törvény szerinti védelmi időszakban lévő munkavállalóit. A táppénzen lévők, a várandósok, szülési szabadságon lévők, a gyermekgondozás, illetve hozzátartozó otthoni gondozása miatt fizetés nélküli szabadságukat töltő, a beteg gyermeket táppénzen ápoló és az önkéntes katonai szolgálaton lévő munkavállalókkal a védelmi idő alatt is közölhető a felmondás.
A felmondási idő ellentétben az eddigi 15, illetve 30 napos szabállyal - a védelmi idő lejártát követő napon kezdődne meg.
A felmondási idő rendes felmondás esetén legalább 30 nap, míg a jelenlegi jogszabály szerint ez maximum egy év is lehet. A törvényjavaslat szövege nem tartalmazza konkrétan a védelmi idő kifejezést.

Változik a rendkívüli munkavégzés kifizetése, a szabadság kiadása, a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos szabályozás, és megszűnnek a felmondási tilalmak is

Nyilvánosságra hozták az új Munka törvénykönyve tervezetét

 

Újdonság továbbá az is, hogy a munkáltató a határozott idejű munkaviszonyt rendes felmondással is megszüntetheti három esetben: felszámolási- vagy csődeljárás időtartama alatt, a munkavállaló tartós alkalmatlansága esetén, illetve ha a munkaviszony fenntartása elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné válik. A munkaadó a rendes felmondást csak a határozott idejű szerződésnél köteles indokolni, a határozatlannál nem.
A korábbi Országos Érdekegyeztető Tanács - OÉT, munkaadói oldala már dolgozik az új törvénnyel kapcsolatos közös álláspont megfogalmazásán, ez várhatóan augusztus első heteiben készül el - adta közre a Dávid Ferenc.


A konzultáció részeként a kormany.hu internetes oldalon közzétett tervezettel kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat írásban várja a Nemzetgazdasági Minisztérium a következő címre: sajto@ngm.gov.hu


B.N.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu