Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.20. - hétfő, Jolán napja van.

Jog

Nagyobb biztonságot nyújthat a fogyasztóknak az új fogyasztóvédelmi törvény

Nagyobb biztonságot nyújthat a fogyasztóknak az új fogyasztóvédelmi törvény
Magasabb szintű védelmet kapnak a fogyasztók, miközben az érintett vállalkozások terhei is csökkenhetnek az új fogyasztóvédelmi törvény bevezetésével.
Solymossy Péter, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jogi szakértője egy sajtótájékoztató keretében ismertette az új fogyasztóvédelmi törvény fontosabb részeit Nyíregyháza városában. A módosítás 5 évre változtatta a panasztétel során készült jegyzőkönyvek megőrzési idejét, a fogyasztói panaszok elévülésének ideje pedig szintén 5 év lett. A törvény kimondja, hogy a telefonos vagy elektronikus úton benyújtott panaszoknál a vállalatok egyedi azonosítószámot kell hogy biztosítsanak a panasztevőnek. A kis- és középvállalkozások terheit csökkentheti, hogy az új szabályozás szerint bizonyos esetekben a hatóság csak figyelmeztethet a hiányosságok megszüntetésére, de első esetben nem bírságol, csak ha a felszólítás ellenére a jogsértő állapotot az érintett vállalkozás nem számolja fel.

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint az új törvény nagyobb biztonságot nyújt a fogyasztóknak

A módosított törvény értelmében már a kkv-k is fogyasztónak minősülnek, ha gazdasági tevékenységen kívül járnak el vagy kötnek szerződést. Ennek köszönhetően a vállalkozások egy közszolgáltatóval való vitás ügyben fogyasztói kategóriába kerülnek.

Fotók: mti, NFH

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu