Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Jog

Munkavédelmi jogszabályok a melegben

2015. július 15. 08:25
Munkavédelmi jogszabályok a melegben

Nyáron többször is van kánikula, ami a munkavégzést is megnehezíti. A munkáltatóra pedig ilyenkor plusz kötelezettségek vonatkoznak.

A meleg napokon a munkavédelmi hatóság többször tart ellenőrzéseket, ugyanis szigorúan ellenőrzik azt, hogy a munkavállalók védelme teljesül vagy sem. A szabály szerint a zárt térben lévő munkavégzésnél a dolgozók létszámát, illetve a cselekvést is figyelembe kell venni. Fontos, hogy kapjanak elegendő levegőt és klímát is kell biztosítani. Amennyiben ez nem sikerül, akkor a dolgozók egészségének a védelmére irányuló műszaki megoldásokat kell alkalmazni, például védőitalt adni. Ha a munkavállaló a szabadban dolgozik, akkor védeni kell a hőségtől.

 

 

Munkavédelmi jogszabályok a melegben is fontosak

 

 

A zárt területen dolgozóknak, akik szellemi munkát végeznek a megfelelő hőmérséklet 21 és 24 fok között van, a könnyű fizikai munkát végzőknek pedig 19-21 fok között. Azok, akik közepesen nehéz fizikai munkát végeznek 17-19 fok az ajánlott, még a nehéznél 15-17 fok. Ha a hőmérséklet több mint 24 fok, akkor óránként legalább 5-10 perc pihenőidőt kell adni.

 

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu