Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.14. - szombat, Szilárda napja van.

Jog

Mostantól a NAV is ellenőrizheti a külföldi rendszámtáblák jogos használatát

2012. március 08. 14:36
Mostantól a NAV is ellenőrizheti a külföldi rendszámtáblák jogos használatát
Március elejétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is ellenőrizhetik, hogy jogosan használják-e az autósok a külföldi rendszámtáblákat. Az akció kiemelt területeként az észak-magyarországi régiót és a fővárost kezelik.
Bővült a jog- és feladatköre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Március elejétől ugyanis a hivatal munkatársai is vizsgálhatják, hogy a magyar utakon közlekedő autósok közül ki használja jogszerűen a külföldi felségjelzéssel ellátott rendszámtáblákat. A megbízatás határozatlan időre szól, a NAV-osok pedig ezalatt bármikor megállíthatják a nem magyar azonosítóval bíró rendszámtáblákkal közlekedő járműveket. Az akció az egész országra kiterjed, de kiemelten kezelik az észak-magyarországi régiót, Budapestet és az M3-as autópályát.

Márciustól a NAV munkatársainak is megvan a jogköre ahhoz, hogy a külföldi renszámtábla jogszerű használatát ellenőrizzék.

Több százezres bírság járhat a külföldi rendszámtábla jogosulatlan használóinak

Becslések szerint hazánkban negyvenezer körüli lehet a jogsértést elkövetők száma, akik az önkormányzatoknak több milliárdos adókiesést okoznak. A szabályok szerint ugyanis aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik, az kizárólag magyar rendszám használatára jogosult. Az előírásokat be nem tartók akár 800 ezer forintos bírsággal is sújthatók.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu